Svømmecenter Vesthimmerland

Vi hopper i vandet

Det kan man nemlig i Svømmecenter Vesthimmerland, der slog dørene op fredag den 9. august. Det spritnye svømmecenter blev fejret efter alle kunstens regler med mange gæster, taler og gaver – og naturligvis et dyp i bassinet.

Svømmecenteret byder blandt andet på et 50-meters bassin – der kan transformeres til to bassiner på 25 meter – varmvandsbassiner og saunagus.
Børnebassinet er desuden udsmykket med store og farverige malerier af den lokale kunstner Per Poulsen.

Herefter hoppede borgmesteren og Per Nyborg, der er formand for byrådets Kultur- og Fritidsudvalg i bassinet – og undtagelsesvis behøvede de ikke skifte til badetøj.

Borgmester Per Bach Laursen var glad og stolt over at klippe det røde bånd og officielt erklære svømmecenteret for åbent. I Vesthimmerland har man drømt om et nyt svømmecenter til gavn og glæde for kommunens borgere i mange år. Det nye svømmecenter skal være for alle. Derfor er der tænkt i handicapvenlige løsninger, så alle kan bruge faciliteterne.

”Projektet var det muliges kunst, men Svømmecenter Vesthimmerland kan vi godt være bekendt for nu at sige det på vesthimmerlandsk,” sluttede borgmesteren med det, der vist også hedder en jysk underdrivelse.

Lars Thomsen, der er direktør i Sparekassen Danmark, holdt tale på vegne af Sparekassen Danmark Fonden Himmerland. Svømmecenteret er blandt andet blevet en realitet takket være en stor donation på 13 mio. kr. fra fonden.

Lars Thomsen ønskede også svømmecenteret tillykke med en gave. Fonden markerede nemlig åbningen med en gave til børn og barnlige sjæle i form af en flydende forhindringsbane i bassinet. Der var straks nogle søde svømmere fra Aars Svømmeklub, der demonstrerede, hvordan forhindringsbanen skal tackles.

Michael Jørgensen og Henrik Sørensen, der er henholdsvis formand og medlem af bestyrelsen for Sparekassen Danmark Fonden Himmerland deltog også i festlighederne.

Svømmecenteret serverede blandt andet bobler og hindbærsnitter,
mens fonden sørgede for nye drikkedunke til de mere sporty gæster.

Svømmecenteret kommer naturligvis også Aars Svømmeklub til gode. Svømmeklubben er med 1100 medlemmer kommunens største forening og en af Nordjyllands største svømmeklubber. Derfor var den også vokset ud af den gamle svømmehal og havde brug for større albuerum.
Også svømmeklubben har givet det nye center en gave – nemlig startskamler af den type, de bruger til de olympiske lege, så klubbens talenter kan godt gå i skarp træning frem mod OL i Los Angeles i 2028.

Vi håber, at svømmecenteret kan skabe rammerne om et sundt og stærkt fællesskab.